1373733Управління освіти Львівської міської ради повинно було відхилити пропозицію ТОВ «Вельт Капітал», а не підписувати з цією компанією договір на реконструкцію школи-садка вартістю 32,4 млн грн. Про це йдеться у відповіді Західного офісу Держаудитслужби України на звернення ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень», пишуть Наші гроші.Львів

Нагадаємо, у жовтні «Наші гроші. Львів» повідомили, що переможцем торгів на реконструкцію НВК «Школа-садок «Провесінь» з добудовою (вул. Тракт Глинянський, 151-Б у Львові) за 32,4 млн грн стало ТОВ «Вельт капітал», яке надало документи на техніку не в повному обсязі.

На цих торгах відхилили дешевшу пропозицію ЛКП «Рембуд» через недоліки в банківській гарантії, відсутність ліцензії на роботи, копії штатного розпису та актів і фотокопій аналогічного договору. Натомість недоліки у документах «Вельт Капітал» не помітили.

Західний офіс Держаудитслужби України підтвердив виявлені порушення і скерував управлінню освіти «пропозиції щодо дотримання законодавства та недопущення порушень надалі». Водночас перевірку замовника здійснити не може, оскільки план проведення заходів на останній квартал 2018 року вже затверджений.

Львівська фірма «Вельт Капітал» працює на ринку з 2016 року, отримавши в той рік замовлень на 14,5 млн грн. У 2017 році компанія підписала договорів на 46,7 млн грн, а в 2018 році – на рекордних 490 млн грн. Власницею та водночас керівником компанії є 34-річна Тетяна Павленко.