1 1341040У Львівській міській раді погодяться на розгляд питання підняття тарифів на проїзд тільки тоді, коли перевізники забезпечать безкоштовним проїздом пенсіонерів.

Про це сьогодні заявив Андрій Білий, заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР під час брифінгу, який транслювали Дивись. Інфо.

"Сьогодні ми провели спільну зустріч з перевізниками, які обслуговують автобусні маршрути загального користування м. Львова. Під час зустрічі ми ще раз наголосили, враховуючи всі обставини, що міська рада готова йти на коригування тарифу за умови, якщо пенсіонери будуть їздити у транспорті безкоштовно. Це основна вимога міста".

На таку пропозицію представники львівських перевізників не погодились.

Також Андрій Білий заявив, що на львів'ян чекає підвищення тарифів ще до того, як впровадять е-квиток.  Він зазначив, що втримувати тариф 5 гривень до запровадження електронного квитка в мерії не зможуть.

Нагадаємо, у Львові приватні перевізники хочуть підняти тариф до 9 гривень. У листопаді голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка озвучив нову вимогу перевізників – спочатку 7 грн, а потім 9 грн. Якщо мерія не виконає такі умови, перевізники обіцяли скоротити маршрути та час випуску автобусів.

Крім того, як відомо з особистих джерел Форпосту, Олег Береза, директор ЛКП "Львівелектротранс", написав заяву на звільнення.