skoto2На місце виявлення свіжого скотомогильника у селі Боянець Жовківського району прибула слідчо-оперативна група. На місці працюють екологи, які мають відібрати проби грунту та води. У викопаних ямах скидано десятки тонн мертвих туш. 

Про це Форпосту повідомив депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський.

«Це жахіття. Тут десятки тонн мертвих туш – корів, телят. Неподалік розташований лісок, і одразу річка Свиня, яка впадає в Рату, що на межі Жовківського та Сокальського району, а та у Буг. Тобто, існує серйозна загроза забруднення», - розповів Ігор Муравський.

skotЗа словами депутата, за цим фактом порушено кримінальне провадження. Правоохоронці мають встановити, як тут виник свіжий скотомогильник та чиї це корови, адже на всіх тваринах, як уточнив Ігор Муравський, є бірки.

Як повідомили в екологічній інспекції Львівщини, приблизна площа скотомогильника 3 гектари. В управлінні також зазначили, що сільський голова В. Пограничий, якого хотіли розпитати про обставини події, проігнорував усі телефонні дзвінки.
        
В екологічній інспекції також повідомили, що біля смт. Новий Яричів Кам’янка-Бузького району незаконно звозять відходи від забою птиці (нутрощів, пір’я, крові). Так, вантажним автомобілем-самоскидом марки КАМАЗ-5511 було вивантажено 10 м.куб. відходів на територію, де розташоване несанкціоноване сміттєзвалище.

Разом з тим нагадаємо, що скандальний Жовківський костомельний завод спробують реанімувати.