1 7602963eenshot 1У Львові у "Арт Галереї" на вул. Фурманській, 5 відбулась презентація картин Ігоря Вишинського.

Ігор Вишинський заради мистецтва залишив високий чин та добреоплачувану роботу. Кардинально змінивши своє життя, він став художником. На передодні Різдва митець вперше презентував свою персональну виставку картин під назвою "Крізь час".

1 75920222eenshot 1

Іван Дудич, мистецтвознавець, зазначає, що живопис Ігоря Вишинського еклектичний, одразу ж з першого погляду вражає своїм різноманіттям тем та жанрів. Проте, посеред усієї експлозії варіативності, вони все ж надзвичайно цілісні, об’єднані «впізнаваністю», яку вже можна сміливо сприймати за творчу манеру митця. І, хоча, художник не є професійно школеним з академічної точки зору, це не є жодним мінусом. Навпаки, споглядаючи полотна Ігоря Вишинського ловиш себе на думці, що далеко не кожен митець із академічним вишколом демонструє таку школу, культуру кольору та композиції, яку ми можемо спостерігати у п. Ігоря.

1 67502626888enshot 1

"Враження від живопису Ігоря Вишинського – це як враження від музики. Його полотна пошарові та глибиннопластові. В їхні елементи хочеться занурюватися, немов у добре здириґовану симфонію. Тут є своя основна лінія, доповнюючий парафраз, і виразний слід, який можна прочитати як живописний «післясмак». Не відпускає відчуття, що все тут, хоч і продумане на хвилі натхнення, проте займає своє належне і виважене місце, як у величному готичному соборі на модерністське прочитання. Окремі композиції сповнені космогонічної абстрактності. В них приємно потопаєш, і вже не важливочи це є мікро-, а чи макрокосм, настільки тісно вони переплетені", - додає Іван Дудич.

Відео з виставки можна переглянути тут.