1 2776 3537Про це у себе на сторінці повідомила львівська журналістка Вікторія Балицька.

Нагадаємо, інцидент трапився наприкінці січня. Патрульні зупинили авто високопосадовця Верховної Ради, керівника секретаріату Комітету Верховноі Ради України з питань запобігання і протидії корупції Юрія Сорочика через неувімкнуті фари. Як результат, між патрульними та чиновником виник конфлікт, у якому останній напав на правоохоронців.

1 50964969 1021862038700474853835 7992264110072922112 n
Весь текст - https://www.facebook.com/toribal/posts/10218620406365229

"Пояснення чиновника Верховної Ради Юрія Сорочика стосовно його конфлікту з патрульними на кільцевій Львова (27.01.19) Це лист до ЗМІ і до «всіх кого це може стосуватися». Очевидно мене стосується, бо моє імя там багаторазово згадують. Але мені такий лист на електронку, чи в якийсь інший спосіб, не приходив. Мені його переслали відразу кілька колег. Відтак публікую, адже це, так само як і минулий раз (27.01), має суспільне значення і є справедливим щодо чиновника.
В листі високопосадовець ВР вимагає у десятків ЗМІ спростування їхніх публікацій. Однак, наводить лише свою інтерпретацію подій. Без якихось інших об’єктивних переконливих доказів: рішення слідства, суду і тд. Жаль, що державний діяч знехтував можливість прокоментувати ситуацію відразу після інциденту, коли десятки ЗМІ робили матеріали і перевіряли інформацію. Тоді поліція підтвердила факт конфлікту, факт відкриття кримінального провадження за ст 345 (погроза або насильство щодо правоохоронця) і факт тілесних ушкоджень у патрульного. Хоча відео так і не оприлюднили, посилаючись на таємницю слідства. А от чиновник мовчав. Чому? Минуло більше як два тижні. Сучасний інформаційний простір дає багато можливостей заявити свою позицію. І не було б потреби зараз очікувати спростувань, бо ще тоді, 28.01, були б подані збалансовані матеріали в ЗМІ з позицією чиновника. 
З написаного у листі можна зробити висновок, що пан держчиновник подав на мене позов до суду. Через пост про факт його участі в конфлікті. Хм...Тобто чиновник по боротьбі з корупцією вважає, що громадянин не має права на своїй приватній сторінці публікувати соціально значущу інформацію, мета якої унеможливити ймовірну корупцію. Хіба ми з антикорупційним чиновником не по один бік барикад у боротьбі з корупцією?
До речі, використання службового посвідчення є формою тиску і за певних обставин може вважатися корупцією. І показування «корочки» - це форма агресії. Агресія - це не лише емоційна збуджена поведінка, вона має багато проявів. На мою думку, чиновник не мав показувати патрульним посвідчення. Це спосіб вивищитися над законом і це тиск статусом. Хіба не всі рівні перед законом? Ну, от навіщо показувати посвідку? Мав залишатися простим громадянином до кінця, чоловіком водія, а потім оскаржити дії патрульних, якщо у них були порушення. Зрештою, якщо поліцейські перевищили повноваження, як стверджує п.Сорочик, то оприлюднення інформації про конфлікт теж суспільнокорисне і необхідне. Про конфлікт суспільство, швидше за усе, б не довідалося, як би не мій пост. 
«Слуги народу» - чиновники, правоохоронці та ін. мають зрозуміти одну важливу функцію свободи слова - люди, яким вони служать і за чиї податки отримують зарплати, мають право знати як вони себе ведуть в конфліктних публічних ситуаціях. Мають право знати хто і як перевищує повноваження, чи то держслужбовець, чи то поліція. 
Ну, але ок. Тепер в тренді переслідування через суд. Вважаю таке переслідування наступом влади на свободу слова у сфері блогерства та журналістики", - пише журналістка у своєму дописі.