654534545611Днями у Львові відбулося чергове засідання суду у справі водія автобуса, який на вулиці Шота Руставелі збив на смерть 5-річну дівчинку ще 2 роки тому. Прокурори вину довели, але вироку й досі немає. Рідні загиблої кажуть, що справу затягують навмисне. Про це йдеться у сюжеті Вікторії Балицької на телеканалі НТН.

Того дня 5-річна Вероніка із бабусею та старшою сестрою переходила дорогу. Дитину переїхав автобус колесом по голові. Поряд - зупинка громадського транспорту. 

Водія від суду Лінча врятували патрульні.

"Удар. Дивлюсь, дитина під колесами. Шофер - нуль уваги. Люди вискочили до нього, щоб зупинити. Бабуся почала витягувати дитину з-під автобуса, хтось їй там допомагав, але витягувати вже не було кого... Все через мобільний. Він сам зізнався, каже "я говорив по мобільному, я не замітив", - згадує свідок аварії Богдан Швець.

Відтоді минуло два з половиною роки, але мати дівчинки і досі не може отямитися від шоку.

"Варюся" у споминах. Сьогодні у мене 3-річний син питає "мамо ти куди, на цвинтар чи у суд?", бо він знає, що коли його мама залишає вдома, то йде у суд або на цвинтар", - каже Анна Зьобер, мати загиблої Вероніки.

4354532343Старший син Анни - Максим, якому тоді було 11 років, посивів від горя.

"Жахливо на ньому відбилося, бо дитина тоді лікувалася, був у страшному стресі. На той час, в 11 років у нього з'явилось сиве волосся", - розповідає мати.

На лаві підсудних - 58-річний Володимир Козак, водій автобуса із 35-річним стажем.  Зараз чоловік своєї вини не визнає. Він та його родичі в усьому звинувачують бабусю, кажуть, вона сама штовхнула онуку під автобус.

Прокурор каже, що вина водія вже повністю доведена слідством, є резуультати експертиз. Також у розпорядєені суду є відео з автореєстратора патрульної поліції, що у той момент випадково проїжджала позаду автобуса. Шофер порушив правила дорожнього руху, резюмує прокурор.

"Водій порушив ПДР та не пропустив пішоходів, зокрема, двох дітей, які рухалися по пішохідному переході", - каже прокурор Анатолій Войценко.

Суд триває два з половиною роки і ніяк не перейде до розгляду доказів вини водія. Захист шофера шоразу заявляє про нові клопотання і затягує судовий процес - двічі обвинувачуваному ставало погано під час засідання, їх переносили. Водію змінили запобіжний захід - із цілодобового домашнього арешту на нічний. Йому загрожує від 3-ох до 8-ми років ув'язнення.