shmd 1 700x459Працівники швидкої медичної допомоги у Львові з 1 березня обіцяють розпочати "Італійський страйк". Також, наступного тижня медики планують вийти на пікети до обласної ради. Про це повідомив працівник швидкої Степан Железняк.

"Нажаль, керівництво області не пішло нам на зустріч так, як і департамент охорони здоров'я та наша Адміністрація. Цьому є підтвердженням коментар заступника директора департаменту охорони здоров'я Львівщини.

Нажаль, як і завжди в нашій країні можновладці обмежились тільки обіцянками без конкретних термінів виконання. Навіть більше, створили перешкоди для для потрапляння наших працівників, і мене в тому числі, на вчорашні збори, закривши двері облздороввідділу. Отже, нас ігнорують, хочуть, щоб ми працювали за копійки, знищуючи своє здоров'я, або навіть померли на робочому місці. І завжди для них залишались слугами та жебраками.

Отже, жодна з наших вимог не була виконана. Черга за нами!

З 1 березня розпочинаємо "Італійський страйк" , більше того, на наступному тижні організовуємо пікети біля обласної ради.
Потрібно донести до керівництва, що ми не прислуга і не жебраки, і хочемо мати гідні умови праці, гідною заробітню плату, хочемо працювати під керівництвом хороших, чесних, справедливих керівників, рятуючи життя нашим пацієнтам", - каже Степан Железняк.

Нагадаємо, для голови Верховного суду, яка приїхала до Львова, дві доби чергувала ексклюзивна карета швидкої.

Нещодавно львівські медики створили у соціальній мережі Фейсбук спільноту "Сама "швидка" допомога", де діляться випадками хибних або відверто не виправданих викликів під час своєї роботи у "швидкій допомозі". Таким чином працівники хочуть привернути увагу до проблеми хибних викликів та притягнення за це відповідальності.