1 5n6s54h7o6578t 1
Фото: IA ZIK
Сьогодні, 6 березня, львівські стоматологи знову прийшли у ЛМР із протестом. 

Як повідомляє представник протестуючих Олександр Бурій, на протесті присутні працівники 5 та 3 стоматологічних поліклінік. Люди весь день очікували чиновників та вимагали нарешті таки виплатити їм заборгованості по заробітній платні, або, для початку, розробити "дорожню карту" щодо вирішення цієї проблеми.

У результаті,  після того як на засіданні колегії Львівської міської ради не було внесено в порядок денний сесійного засідання питання про виплату заборгованої зарплати лікарям, медики вирішили ночувати у ЛМР.

"Вже двічі нас обманювали. Ми весь день бігали, очікуючи на різних чиновників міськради. В результаті, ми зайшли в сесійну залу і виходити звідси не збираємось", - прокоментував Форпосту Олександр Бурій.

"Чиновники нас знову здурили. Минулого тижня, під час пікету, з нами спілкувався пан Євген Бойко, який пообіцяв, що буде призначено уповноважену особу від міської ради, яка спільно з нами розробить дорожню карту виплати заборгованої зарплати і 7 березня це питання розглянуть на сесії. Жодної зустрічі, жодного рішення за цей час не прийнято", - повідомила голова профспілкової організації Комунальної третьої стоматологічної поліклініки Надія Тацій.

"Є 186 судових рішення про виплату нам зарплати. Але для міської ради закон нічого не важить. Якщо нас і далі не будуть чути, будемо вдаватися до радикальних дій", - зазначають учасники протестної акції.

Зі слів пана Олександра, остання їхня вимога - зібрати виконком та таки виплатити заборгованість, тим більше, що сума не така вже і велика.

Під час цих всіх подій, одній із протестувальниць, санітарці, стало погано. У жінки, ймовірно, трапився гіпертонічний криз. Як повідомляють Форпосту, на цей час стоматологи очікують швидку допомогу.