1 15326 68966 enshot 1Наступної середи, 10 квітня, до Львова завітає предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Митрополит Львівський і Сокальський ПЦУ Димитрій, передає Львівський портал.

Блаженніший митрополит Епіфаній привезе до Львова чудотворну ікону Божої Матері «Кікська», візьме участь в літургії, зустрінеться з журналістами і представниками влади, а також завітає у Дубляни.

Програма візиту:

Середа, 10 квітня
16:30 год. – зустріч чудотворної ікони Божої Матері «Кікська» у кафедральному Соборі Успіня Пресвятої Богородиці Львівської єпархії (вул. Руська), яку привезе з собою Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Молебень і поклоніння перед іконою. Слово Блаженнішого Митрополита Епіфанія.

18:00 год. – читання великого покаянного канону прп. Андрія Критського у Свято-Покровському кафедральному соборі Львівсько-Сокальської єпархії (Львів, вул. Грушевського, 2). Очолює Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Також протягом 10 квітня передбачена зустріч із місцевою владою.

Четвер, 11 квітня
09:00 год. – прес-сніданок із журналістами у готелі «Леополіс».
11:00 год. – відвідини Блаженнішим Митрополитом Епіфанієм Львівського національного аграрного університету у Дублянах. Участь в науковій конференції «Томос і Україна».
16:00 год. –  відвідини храму Успіня Пресвятої Богородиці у Дублянах.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року відбувся Об’єднавчий собор, під час якого митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) обрали на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України.

5 січня у Стамбулі Патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію Православної Церкви України. А 6 січня Вселенський патріарх Варфоломій передав Томос про автокефалію ПЦУ митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.