biznes 13 04Сьогодні, 4 квітня, сесія Львівської міської ради прийняла ухвалу «Про затвердження Положення про відшкодування суб’єктам господарювання з міського бюджету м. Львова частини відсотків за кредитами».

Як доповіла Ірина Кулинич, директор департаменту економічного розвитку, проектом ухвали визначено такі критерії відшкодування суб’єктам господарювання з міського бюджету м. Львова частини відсотків за кредитами:

- суб’єкт господарювання зареєстрований у м. Львові;
- суб’єкт господарювання здійснює безперервну господарську діяльність вподовж останніх 12 місяців;
- суб’єкт господарювання є платоспроможним, а не має заборгованості перед бюджетними та соціальними фондами;
- кредити надаються суб’єктам малого та середнього бізнесу, які працюють у межах тих видів діяльності згідно з КВЕД 2010, що підпадають під перелік усіх груп

Розділів 10 «Виробництво харчових продуктів»,
13 «Текстильне виробництво»,
14 «Виробництво одягу», класу 17.12 групи 17.1 та класів 17.21, 1729 групи 17.2
розділу 1 «Виробництво паперової маси, паперу та картону» та групи 18.1
розділу 18 «Поліграфічна діяльність, тиражування записаної інформації» на придбання устаткування, обладнання, інших основних засобів виробничого призначення;

- суб’єкт господарювання здійснює виробництво продукції на території м. Львова.

«Це дуже важливе питання. Такий механізм ми пробуємо започаткувати вперше. Йде мова про суб’єктів господарювання виключно виробників, яким з міського бюджет ми пропонуємо відшкодовувати кредитні ставки за кредитами. Для цього ми напрацювали чітку схему. Конкурсною комісією ми будемо розглядати усі звернення. Мінімальна сума може бути 200 тис грн, максимальна 1 млн. грн. Прошу підтримати для полегшення роботи виробників малого бізнесу», — доповіла Ірина Кулинич, директор департаменту економічного розвитку.

У міському бюджеті Львова на реалізацію Положення про відшкодування суб’єктам господарювання з міського бюджету м. Львова частини відсотків за кредитами передбачено 3 млн. грн.