630 360 1535041584 7077Вчора, 4 квітня, у Львівській області захворіли на кір 15 неповнолітніх. Про це повідомили сьогодні, 5 квітня, у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України. У міністерстві також розповіли, що у самому Львові минулої доби на кір захворіло семеро дітей.

За останній тиждень зареєстровано 5 спалахів в організованих колективах: загальноосвітні школи - 5 (м. Львів, Дрогобицький район - по 2, Радехівський р-н -1). Захворіло 17 осіб, усі діти до 17 років, госпіталізовано 15 осіб. Серед захворілих дітей не щеплені 12 осіб.

Найвищі показники захворюваності на кір у містах - Львів, Дрогобич, Червоноград, районах - Пустомитівський, Яворівський, Стрийський, Дрогобицький, Городоцький.

Кір – це дуже небезпечне і заразне захворювання, ліків від кору не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Діти і дорослі, які не отримали профілактичні щеплення, знаходяться у зоні ризику. З початку спалаху кір забрав 31 життя українців. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору - тільки вакцинація.

В області з 18.02.2019 року триває етап вакцинації школярів від кору. Мета – захистити дітей та дорослих від спалаху кору, який триває майже два роки. Вакцинуватись за календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років (навіть ті, які мають фальшиву довідку про щеплення, але насправді не були вакциновані), а також дорослі з групи ризику – військові, учасники ООС, студенти, освітяни, медики. Обов’язковою умовою вакцинації є згода від батьків.

За лютий місяць отримали щеплення КПК 24 612 осіб. Спочатку року 35 430 осіб щеплено проти кору.

За тиждень отримали щеплення проти кору 2777 осіб, в т.ч. 457 дорослих.