397864387987yuyМешканці сіл Годовиця-Басівка виграли один із судових процесів щодо відчуження зелмельних ділянок у сільсьої громали, у яких був замішаний скандальний суддя-колядник Ігор Зварич.

Загалом було незаконно відчужено близько 500 га. У власність громади вже повернуто 114 га. Щодо решти територій тривають судові засідання.

На крайньому з них у власність сільської ради вдалося повернути ще 2 га забрані незаконним шляхом. Про це йдеться у вироку Львівського апеляційного суду.

"Це була вдала судова практика змагань за землю та справедливих рішень апеляційних судів. Проте, Пустомитівський райсуд, який не завжди ставав на бік права, знайшов новий алгоритм протидії громаді, - розповідає сільський голова Василь Хмиз. Голова суду Володимир Мосієвський придумав собі новий алгоритм протидії нам та, незважаючи на рішення апеляційних установ, відмовляється накладати арешти на відсуджені на користь громади землі.

Не виключено, що ті, хто раніше незаконним шляхом "прихватизував" дані землі, зараз сидять у їх нотаріусів та поспіхом переоформляють майно громади, - обурююється пан Хмиз. Ми це так не залишимо! Це питання давно на контролі громади та АТОвських організацій", - підсумував він.