1 678e6n83s7ho59t4 1Роман Городечний – перший львів’янин, котрий підкорив Еверест, він же – львів’янин, який працює над перетворенням розвалин недобудованої поліклініки на комфортне сучасне житло ЕкоПарк – вчора відвідав книжкову толоку “Червоноград читає”.

Про це пише Про Червоноград.

І, крім розповідей про мандрівку на “гору смерті” та планів про публікацію цих спогадів у вигляді книги, говорили і про політику.

Справа в тім, що Романа називають одним із найімовірніших кандидатів на депутатство у Верховній Раді України від Червонограда. А рекламну кампанію власника новобудови інтерпретують як передвиборчу агітацію вже давно. Тож чи збирається він туди, журналісти запитали у самого Романа.

Він не приховує – такі думки є, цей варіант розглядається. Проте, каже, досі мучається сумнівами. Адже “поки що я їжджу на машині, яка мені подобається, хожу в місця, які мені подобаються, веду спосіб життя, до якого звик, і який мені подобається”. А от, якщо його оберуть до парламенту, Роману доведеться бути під прискіпливою увагою і громади, і журналістів.

"Я досі не можу спокійно реагувати на негатив у свою сторону. От Екопарком я ж нічого поганого не зробив, правда? Але знаходяться люди, які і в цьому бачать негатив. Досі відчуваю бажання, викликати їх на особисту розмову і пояснити, де вони неправі".

Тому, каже, на такі виклики наважитись складно. Але “може, час таки брати на себе відповідальність”, - зауважує Роман. Тож поки чіткої відповіді на питання він не дав. Проте пообіцяв – якщо таки піде, ми побачимо зовсім інший Червоноград.