62214669 640363999803246 5009787095439376384 nЛьвову потрібна сучасна спортивна інфраструктура - у школах міста потрібно створювати секції ігрових видів спорту, а в кожному мікрорайоні мав би бути басейн, де мешканці могли б займатись плаванням. Про це розповів Володимир Квурт у програмі "Великий Львів" на радіо Львівська Хвиля.

За його словами, стратегія розвитку Львова повинна передбачати розвиток спортивної інфраструктури. 

Зокрема йдеться про ігрові та водні види спорту.

"Окрім майданчиків та велодоріжок Львову потрібні багатофункціональні спорткомплекси.
Якщо із сухопутними видами все простіше, то для водного поло, наприклад, потрібні басейни.
Це не лише спорт, це й здоров'я людей. Зараз львівські команди є чемпіонами не "завдяки", а "всупереч".
Також вкрай потрібні капіталовкладення в тренерів. Бо навіть з найкращим басейном, але без тренера, не виховаєш хорошого спортсмена.
І поки ще є фахівці, дуже важливо створити їм базу, щоб вони передали свої вміння. Це потрібно нам всім, якщо ми хочемо змінити на краще наше життя", - наголосив Квурт.

Як приклад він навів історію успіху львівської ватерпольної команди "Динамо". Вони шість разів ставали чемпіонами України, попри те, що майже не мають місць для тренувань. У школах Львова та у Винниках є басейни. Але цього недостатньо.
Басейни міжнародного класу, де з дитинства можна було б готуватись до спортивної кар'єри практично відсутні.
На думку Квурта, якщо Львів зараз не може прийняти змагання з ігрових видів спорту високого, міжнародного рівня, то він ніяк не може претендувати на звання лідера.

За словами майстра спорту СРСР, заслуженого тренера України, заслуженого працівника фізичної культури і спорту, ексголовного трернера ватерпольної команди "Динамо Львів" Ігора Зінкевича, зараз Львів практично безводний. Всі басейни, які є, переповнені.
Львівським спортсменам мерія обіцяла збудувати комплекс для водних видів спорту. Однак плани досі так лишились на папері. Зараз ватерполісти тренуються в басейні СКА, який трохи відновили. Натомість "Спартак" в районі вулиці Липинського вже відсутній.

"У Львові ми маємо великий потенціал для розвитку юнацьких команд з водного поло. Але ми не маємо місця, де тренуватись.
Є плюс в тому, що при міській раді відкрили Клуб ігрових видів спорту, і там діти можуть займатись безоплатно. Добре, що зараз в міській раді є депутати, які представляють водне поло, регбі, гандбол. Вони розуміють, про що говорять, знають, як важливо це все розвивати", - сказав Ігор Зінкевич.

До слова, цьогоріч 21 червня ватерпольна команда "Динамо" відзначатиме своє 70-річчя. На площі перед пам'ятником Шевченку буде встановлено велетенський м'яч діаметром майже 4 метри, а в Палаці мистецтв буде фотовиставка, на СКА свято.