1 868een0shot 1Сьогодні, 30 червня, у Львові у Палаці мистецтв відбулась презентація партії "Патріот".

Слово мали голова партії Микола Голомша, Олег Махніцький - екс-генпрокурор, Богдан Стасишин - представник осередку з Тернополя, Ірина Петрунько - представниця осередку з Чернівців та Віталій Сергатюк - в.о. голови Львівського обласного осередку партії та радник голови "Патріоту".

"Патріот" заснували ще у 2015 році на основі Союзу правих сил України. Сьогодні вони йтимуть на вибори до Верховної Ради України.

2 9686reen7564shot 1
Олег Махніцький, Микола Голомша, Ірина Петрунько
 
3 5e6e85n679s5hot 1
Богдан Стасишин

Партія симпатизує принципам республіканців США та владі Ізраїлю. Програма партії спирається на принципи, пов’язані із розвитком науки, освіти, культури та духовності, розбудові середовищ, де людина почуватиметься впевнено та захищено.

"Ми правоцентристи та традиціоналіти. Але треба розуміти, що ідеологія Донцова свою місію вже виконала. Сьогодні не час терору та ненависті", - пояснює голова партії Микола Голомша, - Ми втомились від бруду та брехні в країні. Ми проживаємо у монополістично-олігархічній країні, це дусить український народ. Серед нас є вчені і ми склали програму, завдяки якій через 7 років ми будемо жити в іноваційній країні. У програмі є альтернативне забезпечення населення теплом та план розвитку українського виробництва. Наша партія опирається на силу розуму! Раніше ми наші іноваційні подавали у відповідні відомства, але отримували лише відмови. Олігархам нецікаво та невигідно впроваджувати щось нове".

"У програмі також піднімається питання мови, віри та родинних ціностей. Це те, на чому ми стоїмо, і що потрібно нашому суспільству. Можливо колись ми всі собі вирішемо, що нам всього цього не треба. Вирішимо стати дружньо атеїстами. Але поки цього у суспільстві нема, ми повинні берегти і стояти на цих засадах. І саме тому я зараз у "Патріоті". Україна патріота - це країна, де кожен є індивідумом, господарем у своїй хаті, де розвинена промисловість. Ми хочемо, щоб Україна була останнім пристанищем для всіх українців світу. Але так, щоб на наших правах", - доповнює Віталій Сергатюк.

Голова "Патріоту" також додає, що вони подбали і про розвиток великих стратегічних міст.

"Згадайте, яким був Львів. Це і Полярон, і Іскра, і інші. А ЛАЗ? Колись про промисловість у Львові говорили, зараз все занедбали", - резюмує він.

"Патріоти" також пожалілись, що олігархічний режим не дозволяє їм виступати на телеканалах. Воно і не дивно, адже у часи роботи у правоохоронній системі, Микола Голомша та Олег Махніцький займались резонансними справами. Микола Голомша, будучи заступником генпрокурора, розслідував отруєння Ющенка, вбивство Чорновола, Гонгадзе та Івасюка, корупційні схеми екс-президента Петра Порошенка.

"Нас питають - а де ви? Вас не видно. А нас і не може бути видно, на екрани пропускають тільки "свої" партії", - коментує Микола Голомша.