46576797907Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба пояснив, навіщо голова уряду вирішив проводити засідання у закритому режимі. Про це він розповів під час інтерв'ю, пише ТСН.

"Міністри мають працювати, а не грати на публіку. Ми не закриваємось, бо після кожного засідання журналісти можуть поспілкуватися з міністрами і поставити будь-які запитання. Але розігрувати оці всі спектаклі, коли злий прем'єр-міністр виховує всіх, а потім камери виводять: ну слухай, давай продовжуй працювати. Ось цього ми хочемо позбутися", - повідомив Кулеба.

За його його словами, міністри хочуть бути чесними з людьми, хочуть говорити одне з одним.

"Вчора було перше засідання, була перша дискусія, тобто ми ухвалювали рішення не автоматично, піднімаючи руки, а дискутуючи. А потім ми виходимо і доповідаємо суспільству, що ми ухвалили, тому я не думаю, що це закритість, це відмова від спектаклів", - поянив віце-прем'єр. 

Нагадаємо, 2 вересня прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що засідання уряду мають намір переформатувати таким чином, що вони стануть частково закритими. Засідання будуть організовуватися так, щоб доносити громадянам найважливішу інформацію про суть ухвалених урядом рішень.