1 0 skver1 8ea24У Львові хочуть забудувати сквер на Кульчицької 18. Проект будівництва опублікували на Facebook сторінці "Спортивний комплекс на Кульчицько", пише Гал-Інфо.

Як зазначає забудовник, спортивно-оздоровчий комплекс на Кульчицької передбачає:

  • олімпійський басейн 25х50 м.
  • великий тренажерний зал (3250 кв. м.).
  • два відкритих майданчики - окремо для футболу та баскетболу.
  • універсальні спортивні зали для мініфутболу, баскетболу та волейболу.
  • окрема зала з твердим покриттям для заняття танцями.
  • для відвідувачів передбачені місця для відпочинку і паркінги - відкритий та підземний.
  • також будуть місця харчування та можливість зупинитись у спортивно-оздоровчому комплексі на тривалий час.

Натомість, варто зазначити, що дана ділянка за ініціативи мешканців, підтриманої Львівською міською радою, отримала статус СКВЕРУ і не передбачає можливості забудови в ньому.

В 2007 році ТОВ "Спортивний клуб «Сокіл" отримала першу Ухвалу міської ради, якою надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 1,18 га на вул.О.Кульчицької, 18 в оренду терміном на 10 років для будівництва та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу з готелем, закладом громадського харчування і офісними приміщеннями з підземними автостоянками за рахунок земель житлової та громадської забудови.

Протягом 3 місяців дане ТОВ мало подати проект на затвердження ради, але зробило це за 3 роки. Відповідно, це питання не виносилось на розгляд ЛМР і лише через суд «Сокіл» зобов‘язав раду розглянути це його.

На виконання рішення суду 16.12.2016 року Львівська міська рада розглядала це питання і воно набрало лише 4 голоси із 33 необхідних.

У липні 2017 року представники «Соколу» ініціювали зустріч з мешканцями, на якому переконували, в доцільності будівництва на даній території готелю-ресторану-спортивного клубу... Зустріч тоді закінчилась скандалом і категоричним запереченням мешканців.

У серпні 2018 року було проведено громадські слухання, на яких майже 200 мешканців висловились "категорично проти будь якого будівництва на території громадського простору на Кульчицькій, 18".

У 2018 році з ініціативи понад 600 місцевих мешканців, яку підтримала Львівська міська рада, розпочато процедуру надання земельній ділянці статусу СКВЕРУ. Станом на сьогодні ділянка включена в перелік скверів Залізничного району.

Та це не зупиняє забудовника, який в судовому порядку ініціював скасування МІСЦЕВОЇ ІНІЦІАТИВИ "Про надання статус скверу громадському простору на Кульчицької, 18". І вже анонсує будівництво.

Наступне судове засідання 11 вересня о 14:30 на Саксаганського, 13.