1 0 e647n3s3 0h o5t 2Захоплені кораблі повернуть Україні 18 листопада – ФСБ Росії.

Захоплені Росією три українських військових судна передадуть Україні сьогодні, заявили в пресслужбі прикордонного управління ФСБ Росії в окупованому Криму. А в МЗС Росії додали, що Москва ніколи не заперечувала можливості повернення суден, захоплених в Керченській протоці в листопаді 2018 року. Про це пише Радіо Свобода.

«Відповідно до досягнутих з українською стороною домовленостей, три українських судна – буксир «Яни Капу» і малі броньовані артилерійські катери «Нікополь» і «Бердянськ» – буксируються з порту Керч до погодженого місця передачі українській стороні, яка відбудеться 18 листопада», – йдеться в повідомленні ФСБ. Де саме будуть передані кораблі – не уточнюється.

Захоплені українські військові катери «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу» в супроводі російської берегової охорони 17 листопада вивели з акваторії «Генмола» в Керчі, в окупованому Росією Криму. Як це було, дивіться у фоторепортажі проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії».

Згідно з міжнародною базою відстеження суден Мarine Тraffic, українські буксири «Сапфір», «Титан» і «Гайдамаки» перебувають у Чорному морі біля берегів Криму, ймовірно, для того, щоб забрати захоплені Росією українські військові кораблі і супроводити їх у порт.