1 0 unn 97amed
Фото ілюстративне
10 лютого на засіданні бюджетної комісії у Львівській обласній раді не погодили виділення коштів на відновлення роботи кабінету огляду водіїв на стани сп'янінь, який не працює у місті з 2017 року. Кабінет має працювати у комунальному закладі облради і йдеться про суму в розмірі 1 мільйон гривень.

Як повідомили активісти громадської організації Pitbull Lviv, уже 8 місяців поспіль вони виборюють цей кабінет, який би суттєво допоміг правоохоронцям у притягненні водіїв-порушників до відповідальності. Втім, львів'яни стикаються з тим, що називають політичним "бадмінтоном". Про це пише 032.ua.

За словами активістів, обласна рада відмовляється тому, що очікує на половину фінансування зі сторони міської ради, яка вочевидь не буде виділяти кошти на функціонування кабінету в комунальному закладі ЛОР. Тим часом, ситуація з відновленням кабінету затягується, а нетверезі водії продовжують сідати за кермо. Активісти також обурені тим, що попри небажання дати коштів на свою ж установу, обласна рада виділила 7 млн грн на ремонт спортзалу для військової частини структури Міністерства оборони та 1,5 млн грн на ремонт церкви в одному з районів Львівської області.

"Давайте, ще почекаємо, поки кількість трупів і потерпілих через п'яниць і наркоманів за кермом зросте. Вони, народні обранці, можуть собі дозволити почекати. Чи можемо ми?", - резюмували в ГО Pitbull Lviv.