1 0 een6547 98shot 3На нове автобусне депо для комунального АТП-1, яке збудують на вул. Вернадського, витратять 3,5 млн євро. Всі кошти – це кредит від Європейського інвестиційного банку. Відповідну ухвалу із переліком проєктів і розподілом кредитних коштів на них сьогодні, 20 лютого, прийняла сесія Львівської міськради.

«За» проголосували 40 депутатів, передає Львівський портал.

Прийнятою ухвалою мерія затвердила перелік проєктів, які ЛКП «Львівелектротранс», ЛК «АТП-1» та ЛКП «Львівавтодор» реалізовуватимуть за кредит Європейського інвстиційного банку – 40 млн євро.

За ці кошти для Львова куплять нову партію автобусів (12 млн євро), трамваїв (12 млн євро), проведуть капремонт окремих трамвайних вагонів (3 млн євро), а також відреконструюють тролейбусну контактну мережу (8 млн євро), лінії електропередач (1,5 млн євро).

Водночас на будівництво нового автобусного депо на вул. Вернадського, що на Сихові, для комунального АТП-1 передбачили 3,5 млн євро.</p>
<p>Депо зведуть на земельній ділянці площею 1,26 га, яку підприємство отримало ще наприкінці 2018 року. Містобудівні умови та обмеження на цей об’єкт виконавчий комітет затвердив у травні минулого року.

Зазначимо, спорудити нове депо на вул. Вернадського у міськраді Львова вирішили через збільшення автопарку АТП-1. Зараз саме підприємство і його автопарк розташовані на вул. Авіаційній, 1, що поруч із вул. Городоцькою. Місця для всіх автобусів тут бракує.