1 0 шора
Фото: "Молодий буковинець"
Кабінет міністрів має намір в травні, коли Україна повинна вийти на роботу, створити 500 тис. робочих місць.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі програми "Свобода слова", пише "Сьогодні".

"Уже в травні завдання стоїть створити 500 тис. нових робочих місць, щоб Україна не опинилася на порозі ще більш глибокої економічної кризи", – сказав Шмигаль.

Він додав, що, серед іншого, цим буде займатися Рада з питань економічного розвитку. Голова уряду уточнив, що з травня по червень в країні почнуть відновлювати працездатність (створять робочі місця, дадуть кредити бізнесу і т.д.), а з червня по липень почнуть відновлювати роботу громадського транспорту, завершать навчальний рік 2019-2020 і дозволять відвідувати зони відпочинку.

Як відомо, карантинні заходи в Україні поки продовжені до 24 квітня. З 6 квітня уряд посилив обмеження. Так, наприклад, тепер ніяких компаній на вулиці – пересуватися можна не більш ніж по двоє людей і обов'язково в масках (виняток – батьки з дітьми), а з собою потрібно мати документи. Заборонені будь-які масові заходи, а значить, на Великдень ніяких богослужінь в церквах і походів на шашлики. Також визначено коло осіб, які повинні знаходитися на самоізоляції.