im578x383 viatrovich volyn24Нардеп від "Європейської Солідарності" Володимир В'ятрович викликаний до ДБР у якості свідка по справі організації форуму про Голодомор Про це народний депутат від "ЄС" та колишній голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, передає Еспресо.TV.

"Сама ідея того, що відкрито таке провадження і мене викликають у якості свідка, свідчить про те, що є бажання залякати людей, які займалися питанням Голодомору", - прокоментував депутат.

В'ятрович розповів, що ще в грудні, після того, як він став нардепом, нардеп-"слуга" Максим Бужанський подав заяву до ДБР. На думку Бужанського, В'ятрович витратив гроші на бенкет в честь Голодомору. Міжнародний форум до 85 роковин голодомору В'ятрович організовував в якості голови Інституту національної пам'яті України у 2018 році.

"Я не очікував, що такий абсурдний привід буде використано ДБР. на жаль, ДБР вирішило скористатися цим приводом для подальшого розгортання репресій проти опозиції і інкримінують мені зловживання владою і розтрату державних коштів", - додає він.

18 вересня 2019 року Кабінет міністрів звільнив голову Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, який обіймав цю посаду з березня 2014 року.
14 листопада того ж року Центральна виборча комісія визнала В’ятровича обраним народним депутатом за списком партії "Європейська солідарність". Він став депутатом після того, як склала повноваження Ірина Луценко.

У листопаді ж народний депутат від партії "Слуга народу" Максим Бужанський повідомив у Telegram, що звернувся до правоохоронців із заявою, в якій стверджує, що колишній голова Інституту національної пам'яті, а пізніше народний депутат від "ЄС" Володимир В'ятрович нібито присвоїв частину грошей Інституту, витрачених на проведення міжнародного форуму пам'яті жертв Голодомору.