IMG 2709
Фото Умовне, Автор: Роман Балук
У мерії розповіли, що очікують роз’яснень уряду щодо роботи ринків, повідомив  міський голова Львова Андрій Садовий.

. Мер наголосив, що у постанові головного державного санітарного лікаря щодо ринків не йдеться про припинення їх роботи. Натомість є рішення обласної комісії з питань ТЕБ і НС, яке забороняє роботу ринків.

«Є постанова Кабміну, яка не забороняє діяльність ринків. Є постанова головного санітарного лікаря, яка скасовує цю постанову про режим роботи ринків у час карантину. Відтак, на державному рівні немає заборони роботи ринків. Натомість є рішення обласної комісії станом на вчора, у якому посилаються на постанову головного державного санітарного лікаря, яка не говорить про заборону ринків. І це сьогодні, чесно кажучи, для мене великий головний біль. Я буду звертатися за роз’ясненнями до пана Ляшка, до уряду, тому що люди привезли на базари продукцію, хочуть продати ще сьогодні, а обласна комісія говорить, що треба все закривати. Є така проблема. Ми чекаємо на роз’яснення уряду і головного санітарного лікаря, тому що ми повинні приймати законні рішення», — сказав Садовий.

Раніше львівські ЗМІ повідомляли про закриття ринків із 15 квітня. Тим часом за словами очільниці штабу із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові Галини Слічної, наразі продуктові ринки у Львові продовжуватимуть працювати у звичному режимі, з дотриманням правил в умовах карантину, до відповідного рішення уряду.

"Станом на 15 квітня ринки працюють у звичному режимі, тому, який ми встановили. Вчора була постанова заступника міністра охорони здоров’я пана Ляшка. Відповідно, він скасував постанову від 30 березня, у якій говориться про обмеження, що мають діяти на ринках, зокрема, відстань між продавцями і покупцями, наявність засобів індивідуального захисту, кількість людей, які можуть одночасно перебувати на території ринків. Проте у постанові уряду № 211 немає жодного слова про те, що ринки повинні бути закриті", — зазначила очільниця штабу Галина Слічна.