1 0 en6474 0 7 6452 shot 2
Фото: Galnet
Голова Львівської ОДА Максим Козицький 9 квітня підписав розпорядження про розподіл коштів з резервного фонду держбюджету на купівлю житла для людей, які втратили свої домівки після обвалу під'їзду багатоповерхівки у Дрогобичі. 

Передати 40 мільйонів 721 тисячу 600 гривень мають виконавчому комітету Дрогобицької міської ради. Однак, станом на сьогодні, 16 квітня, кошти ще перебувають у ЛОДА, пише Galnet.

«Нам відомо, що вони мають надійти до Дрогобицької міської ради з дня на день. Обласна державна адміністрація ще чіткої дати нам не сказала. Виконавчий комітет Дрогобицької міської ради вже зробив усі необхідні вимоги для отримання цих коштів. Ми очікуємо», – розповідає у коментарі для Galnet представник відділу надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення ДМР Ігор Юзьв’як.

За словами Ігоря Юзьв’яка, з більшою половиною мешканців будинку вже проведена робота щодо пошуку житла. 

«Як тільки кошти поступлять на рахунок виконавчого комітету, усіх мешканців буде повторно обдзвонено. Якщо кошти умовно прийдуть сьогодні чи у вівторок до Дрогобицької міської ради, ми готові вже у середу приступити до закупівлі квартир для тих мешканців, які вже собі самостійно підшукали житло», – додає чоловік. 

Зокрема, наразі Дрогобицька міська рада наразі займається пошуком житла для тих мешканців, які ще не визначились з ним.