1 0 доит
Фото: "Obozrevatel"
Предстоятель Української православної церкви (Московського патріархату) митрополит Онуфрій і митрополит Антоній нібито заразилися коронавірусом і були госпіталізовані, проте в пресслужбі церкви це спростували.

Про зараження 18 квітня повідомило видання "Релігійна правда" з посиланням на свої джерела в Києво-Печерській лаврі. За даними ЗМІ, церковники проходили тести на наявність інфекції таємно, пише "Obozrevatel".

"Митрополити Онуфрій і Антоній проходили тест на коронавірус анонімно і були госпіталізовані під чужим ім'ям. Так вчинили з метою убезпечити РПЦвУ від звинувачень напередодні Великодня", – пише видання.

Увечері 17 квітня, як зазначили в РП, митрополит Антоній з'явився у програмі "Свобода слова Савіка Шустера". Церковник виступив в ефірі через відеозв'язок. Для цього він нібито покинув клініку і поїхав до Києво-Печерської лаври, щоб взяти участь у програмі, про яку було домовлено заздалегідь.

"Швидше за все, митрополит Онуфрій не проводитиме Великодню літургію, оскільки для нього поки найважливішим питанням залишається власне здоров'я, а не репутації церкви", – сказало джерело видання.

"Митрополити Онуфрій і Антоній здорові й готуються до Великоднього Богослужіння", – відповів Центр інформації УПЦ МП.

Повідомляється, що Онуфрій здійснить Великоднє богослужіння в домовому храмі в своїй резиденції "щоб уникнути скупчення безлічі вірян, які щороку хочуть потрапити на Великодню літургію, яку очолює Предстоятель".

Пресслужба стверджує, що митрополит почуває себе добре.

Керуючий справами церкви митрополит Антоній (Паканич) знаходиться в Києво-Печерській лаврі, він, за заявою Цента інформації УПЦ МП, також здоровий і готується до Великодньої літургії. Церковник проведе службу в одному з храмів на території лаври.

Додамо, напередодні ректор Київської духовної академії при Києво-Печерській лаврі єпископ Сильвестр підтвердив у Facebook, що заразився COVID-19. Він повідомив, що у нього не було жодних ознак гострого респіраторного захворювання.