1 0 630 360 1587553412 709
Фото ілюстративне
Бєбжанський національний парк (північний схід Польщі), який є найбільшим природним заповідником у країні, горить третю добу поспіль.
 

Пожежа охопили ділянку площею 3 тис. га, а її гасіння ускладнює проблема з проїздом пожежних автомобілів до місць екологічного лиха, повідомляє Wpolityce.pl, пише Укрінформ.

“Операція дуже складна через те, що туди не можна доїхати автомобілями. Аби дістатися на місце, пожежники мають йти пішки близько 5-ти кілометрів. Для гасіння пожеж вони використовують палки з бляхою на кінці, тобто вогонь гаситься ударами цих палиць по місцях горіння”, - розповів речник Пожежної служби РП Кшиштоф Баторський.

За його словами, акція пожежогасіння в Національному парку ускладнена тим, що частина території, яка уражена пожежами, розташована на торф’яниках. Відтак, пожежники мають пильнувати, щоб не потрапити у вогняну пастку.

На допомогу пожежникам з Підляського воєводства Польщівирушили 180 їх колег з інших регіонів країни. В районі пожежі розгортається кризовий штаб. У пожежогасінні також беруть участь чотири пожежні літаки, які скидають воду на місця пожежі.

Пожежі у Бєбжанському національному парку стаються щороку, але, як правило, вони не перевищують площу 200 га упродовж року. Нинішня пожежа є найбільшою за обсягами за останні понад 10 років.

Бєбжанський національний парк розташований на території площею близько 59 тис. га. Він розташований у багнистій місцевості, де є багато рідкісних видів рослин і тварин.

Керівництво парку збирає кошти на допомогу у проведенні рятувальної операції.