1 0 8c11 lukashenko
Фото ілюстративне
Президент Білорусі Олександр Лукашенко продовжує наполягати, що жоден білорус не помер від коронавірусу, відзначаючи, що кожен випадок доповнювався довгим списком захворювань.

Про це пише УП.

"Я не хочу повторюватися, але я хотів би наголосити на головному: в Білорусі немає жодного померлого суто від коронавірусу".

23 квітня Лукашенко зібрав керівництво країни на нараду щодо коронавірусу й економіки. Він заявив, що "прислухається до порад експертів ВООЗ, але краще знає, що робити в своїй країні".

 За словами президента, для боротьби з новою інфекцією країна використала всі необхідні ресурси, але відповіла адекватно, "без зайвого і надмірного".

Лукашенко заявив, що медпрацівникам необхідно сконцентруватися на лікуванні хворих з пневмонією, тому що "будь-яка пневмонія може перетворитися або посилитися ковідом". При цьому пам'ятати і про інших хворих, з не менш небезпечними хворобами: астмою, серцево-судинними, онкологічними.

Нагадаємо: За офіційними даними білоруської влади, станом на 23 квітня в країні зафіксовано 7281 випадок зараження COVID-19, померло 58 осіб, одужали 769.