1 0 567e5n8s5h4 5708 5ot 1
Фото ілюстративне
Міністерство охорони здоров’я визначилось з умовами, яких повинні дотримуватися продовольчі ринки для роботи на карантині.
 

 Про це повідомляє прес-служба відомства, пише Громадське.

Правила розробили МОЗ та Мінекономіки, в них ідеться:

  • працівники, продавці і відвідувачі ринку повинні бути у захисній масці або респіраторі і мають проходити температурний скринінг;
  • на кожному вході (в’їзді) на ринок повинні стояти антисептики;
  • на 10 квадратних метрах повинен бути один покупець, не більше;
  • контактні поверхні треба дезінфікувати кожні три години;
  • в кінці робочого дня мають відбутися прибирання та дезінфекція;
  • не повинно бути стихійної торгівлі на території ринку.

Також є умови для продавців — щонайменше 3 метри відстані між їхніми робочими місцями та наявність захисних екранів між продавцями і покупцями.

Працівники ринку мають інформувати відвідувачів про встановлені обмеження та про профілактику коронавірусу, а також вони мають контролювати виконання цих вимог і оперативно усувати порушення.

«Зараз планується відкриття понад 280 продовольчих ринків — тих, що в змозі будуть забезпечити все необхідне задля дотримання санітарних норм», — зазначив глава МОЗ Максим Степанов.