1 0 112000897 94250944 3893087177400327 6571190123386372096 o
Рустам Гаджиєв з донькою
Десятки українців не можуть вилетіти з ОАЕ - там скасували вже другий рейс, на який люди придбали квитки.

У МЗС кажуть, що незабаром питання вирішиться 3 та 9 травня будуть рейси в Україну. Про це пише BBC Україна.

Серед тих, хто не може дістатися додому, Рустам Гаджиєв, якому треба потрапити на батьківщину раніше - на похорон доньки. В Україні у нього померла донька і чоловік сподівається встигнути попрощатися з нею.

"Якщо ви думаєте, що мертва дитина це найстрашніше, це не так. Страшно, що ти не можеш до неї приїхати. Не можеш утішити вбиту горем дружину", - написав він у Facebook.

"У мене немає ілюзій, що мені хтось щось винен, я не прошу грошей або безкоштовний квиток. Я купив квитки, але вже два рейси з ОАЕ скасували - на 25.04 і 28.04", - додає Рустам Гаджиєв.

"Я готовий пішки йти, будь-які стикування підійдуть. Допоможіть, будь ласка, попрощатися з моєю Євочкою", - звернувся чоловік до Facebook-спільноти.

Він розглядає можливість повернутися до України через Білорусь - туди нібито організовуються рейси з ОАЕ.

Утім, незрозуміло, чи пропустять його в Білорусь, а потім звідти - в Україну.

у МЗС так пояснили BBC News Україна ситуацію з українцями в ОАЕ.

"На минулому тижні було прийнято новий порядок щодо самоізоляції осіб, які перетинають державний кордон, а саме запропоновано зареєструватись в електронному додатку "Дій вдома" для проходження самоізоляції за місцем проживання. Після доопрацювання причетними органами цього електронного сервісу, тільки сьогодні відновлюються евакуаційні польоти авіакомпаній", - повідомили дипломати.

У МЗС кажуть, що такі евакуаційні рейси вже розписані до 11 травня - у Бориспіль прибуватимуть по три рейси на день.

"Відповідно до цього графіку, авіакомпанія МАУ здійснить політ до Дубаї 03 травня. Авіакомпанії Fly Dubai та Air Arabia мають здійснити свої рейси до Києва 9 травня", - додали у МЗС.

Там кажуть, що посольство України в ОАЕ та консульство у Дубаї вже зареєстрували 521 людину для повернення в Україну.

Водночас Рустам Гаджиєв повідомив, що для нього заявлені дати повернення - надто пізні.

"Про 3 травня і тим більше 9 травня мені не казали, але я й не розглядаю такі варіанти. Мені треба набагато швидше!" - написав він у коментарі.