1 0 5679154 0 5
Фото ілюстративне
Офісом Генерального прокурора до суду скеровано обвинувальний акт стосовно групи осіб за фактом вимагання коштів у посадовця Міністерства (ч. 2 ст. 189 КК України).

Про це пишуть на сайті ОГП.

Досудовим розслідуванням встановлено, що група осіб, прикриваючись діяльністю однієї із громадських організацій, діяльність якої спрямована на викриття фактів корупції в органах влади, вимагали та одержали від посадової особи Міністерства екології та природних ресурсів України 100 тис доларів США. За ці кошти вони мали припинити навмисно організовані ними акції протесту з вимогою звільнити цього посадовця, а також численні звернення до правоохоронних органів щодо розслідування нібито вчинених ним службових злочинів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України. Підтримання публічного обвинувачення здійснюватимуть прокурори Офісу Генерального прокурора.

За скоєний злочин особам загрожує до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.