maxresdefault
фото умовне

Так, на інтернет-сторінці Львівської міської ради в підрозділі - управління «Служба у справах дітей» та у телеграмі чат-боту SuSD_LMR тепер можна повідомляти про батьків чи тих законних представників, які неналежно виконують батьківські обов`язки з виховання дітей. Це - своєрідний онлайн-сервіс, покликаний збільшити безпеку дітей й зменшити кількість критичних випадків негативного поводження з дітьми.

Громадяни можуть повідомити про дитину, яка опинилася у складних життєвих обставинах можна, заповнивши анкету за цим посиланням: https://city-adm.lviv.ua/lmr/povidomiti-pro-ditinu-yaka-perebuvae-v-skladnikh-zhittevikh-obstavinakh

«Проте трапляються випадки, коли невідкладно потрібно реагувати на ситуацію, що зможе врятувати дитині життя, - - вважаютьу "Службі у справах дітей". - Коли батьки чи інші законні представники чинять насильство над дитиною, жорстоко поводяться з нею або існує така загроза. Коли залишають дитину під наглядом осіб з наявними ознаками алкогольного чи наркотичного сп’яніння, під дією психоактивних речовин, чи інші обставини, що можуть призвести до летальних випадків.

Тому, якщо Вам стало відомо про загрозу для життя або здоров’я дитини, що може призвести чи призвело до тяжких наслідків для дитини, просимо вас невідкладно повідомляти органи Національної поліції України за тел.:102″, — закликають в управлінні «Служба у справах дітей», як повідомляє Львівська міська рада.

«Складні життєві обставини, в яких перебуває дитина, це умови, що негативно впливають на життя дитини, стан її здоров’я та розвиток. Це коли батьки чи законні представники не забезпечують дитину необхідним харчуванням, не здійснюють належного медичного догляду. Отримання таких повідомлень надасть можливість допомогти сім'ї справитись з труднощами, підвищити виховний потенціал батьків, тим самим забезпечить право кожної дитини на належне виховання та зростання у сім'ї», — зазначають в управлінні «Служба у справах дітей» ЛМР.