347956w540zc022 червня в приватному центрі пластичної хірургії в Кременчуці Полтавської області 38-річній мешканці Києва провели операцію по виправленню носа (ринопластику). А на наступний день жінка померла. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Полтавщини.

Швидше за все, пацієнтка шукала, де можна дешевше поліпшити форму носа, а знайшла, на жаль, смерть. Хоча, згідно прайсу клініки, тут послуга теж не з дешевих - 30 тисяч гривень. Але все ж ця ціна більш ніж в два рази нижче, ніж в Києві.

Офіційно причина смерті не називається. Про це стане відомо після проведення судмедекспертизи. Але неофіційно говорять про те, що у прооперованої, ймовірно, розвинулася тромбоемболія (що нерідко трапляється після хірургічного втручання) і відірвався тромб не залишив їй шансів на життя, пишуть Факти.

За даним фактом слідчими кременчуцької поліції розпочато кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 140 (Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.