20545149 1528072667243857 6289597397430213341 oСьогодні, 27 червня, львівський адвокат Олег Мицик знову не з'явився на засідання кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Львівщини, яка мала розглядати питання про притягнення його до дисциплінарної відповідальності. Про це повідомив Володимир Кулак, батько 13-річного  Романа Кулака, який помер через халатність жидачівського хірурга.

Проте, комісія таки розпочала розгляд скарги батька без участі обвинуваченого.

"Тільки приїхав зі Львова, там засідалала КДКА дисциплінарна комісія адвокатури, яка розглядала поведінку адвоката Мицика. Але знову ми всі прийшли (комісія в складі здається 5 чоловік, прокурор, я приїхав з Тернополя як ініціатор і свідок), а адвокат Олег Мицик знову не прийшов.

І далі усердно рубає гілку на якій сидить. Молодець! Але комісія почала розгляд скарги і без його участі. І дійсно там все на рівні, там все серйозно, все як в суді, все реєструється, навіть відеозапис проводиться.

Наступне засідання призначене 31 липня! Кожен хто порушує закон буде покараний. Верховенство права і закону залежить від кожного з нас", - каже батько, який не втрачає надії на справедливість.

Нагадаємо, Олега Мицика звинувачують у навмисному затягуванні судової справи щодо смерті 13-річного Романа Кулака. Раніше Володимир Кулак отримав відповідь на свій запит від Прокуратури Львівської області.

"Мій запит стосувався скарги Прокуратури області на поведінку адвоката Мицик О.В. який багаторазово в березні, квітні, травні, не являвся в судові засідання і завдяки цьому злому умислу я підозрюю, що в змові зі обвинуваченим хірургом Михайлюк Ю.М. який винен у смерті мого 13 річного сина Романа, що підтверджено документально, висновками медичних комісій та комісійної-судовомедичної експертизи. Завдяки його відсутності в судових засіданнях, суддя не зумів продовжити винести нвоу ухвалу про відсторонення, яке тривало від початку розгляду провадження...і завдяки цьому хірург Михайлюк, через відсутність нової УХВАЛИ, 29 березня 2020 цими можна сказати, махінаціями, наругою над законом приступив до роботи..", - повідомляє Володимир на своїй Facebook-сторінці.

За словами батька, адвокат Мицик Олег уже три місяці не з'являється на судові засідання, тоді як ходив на інші судові розгляди, і карантин не став на заваді юристу.