a106198119 2636461243277646 6966204470635942057 nЛьвівська медіа-спільнота обурюється новим законопроєктом №2693 “Про медіа". Відповідне звернення оприлюднила Ольга Цап, генеральна директорка ТРК "Перший Західний", адже новий законодавчий документ порушує права, які надані громадянам Конституцією України. 

"Ні, ми не «стурбовані», як то часто люблять казати у певних кабінетах, ми - ОБУРЕНІ! - говорить Ольга Цап. - Бо саме зараз під загрозою – і #свобода_слова, і #журналістика як вид дільності, і загалом робота #медіа. Нас намагаються загнати у рамки і змусити працювати під прицілом органів влади, які тепер можуть отримати повноваження «встановлення правди». Чи є у когось сумніви, для чого це робиться? Ні, ми чітко розуміємо, що їх використають для контролю за висловленням політичних думок, критики політичних сил, політиків, посадових осіб. Але за міжнародними угодами висловлення суперечливих думок, за умови відсутності закликів до насильства або дискримінації, не має підлягати обмеженню.
А от Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення може отримати повноваження, які очевидно, виходитимуть за межі, визначені Конституцією України, зроблять її політичним органом. Тому сьогодні уся свідома медіаспільнота каже своє чітке «НІ!»
«НІ!» законопроєкту №2693 “Про медіа”, «НІ!» порушенню права на свободу вираження поглядів, гарантованих Конституцією України та Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод.