630 360 1595932362 957З нагоди 155-річчя від дня народження Андрея Шептицького львів'ян та гостей міста запрошують дізнатися більше про життя митрополита та діяльність на Святоюрській горі, пройшовшись стежками Митрополичих садів. Екскурсії триватимуть з 28 до 30 липня, повідомляє Укрінформ.

«Ми з командою та всіма охочими вирішили також відсвяткувати 155-ліття уродин Андрея Шептицького. Протягом трьох днів запрошуємо львів’ян та гостей міста Лева на екскурсії до Митрополичих садів, де багато часу в молитві, розмовах, господарюванні проводив митрополит Андрей», – розповіла заступниця директора БФ «Фундація духовного відродження» Олена Карнаух.

Організатори пропонують обрати оглядові чи авторські екскурсії, а також квести для молоді.

Оглядові екскурсії Митрополичими садами тривають 40 хв. Учасники матимуть можливість ознайомитися з історією Святоюрського комплексу та роздивитися інсталяції, пов’язані з життям та діяльністю митрополита Андрея Шептицького. А також провести час у садах.

Авторська інтерактивна екскурсія триває 60 хв і включає в себе музичний супровід. Розповіді екскурсовода супроводжуватимуться звуками скрипки та флейти, яку так любив Шептицький.

«Родзинкою» екскурсій організатори вважають молодіжний квест для підлітків 14-18 років, який триває годину. Це буде п’ять різних точок, розташованих в Митрополичих садах, площі перед собором Св. Юра та сквері.

«Під час гри молодь не лише виконає цікаві завдання, а й дізнається багато фактів про митрополита Андрея, який може стати гарним прикладом для підростаючого покоління, оскільки любив вчитися, читати, розвиватися й наполегливо йшов до цілі. На переможців чекає приз», – зазначила Карнаух.

Митрополичі сади розташовані на території біля собору Святого Юра у Львові. Місце, де жив, працював та господарював впродовж 43 років Андрей Шептицький. Після його смерті благоустрій території почав занепадати, але з 2014 року команда Фундації духовного відродження взялася відновити сади і за три роки садово-парковий комплекс ожив по-новому.

Проєктно територія від часів митрополита не змінилася, тут навіть лишилися дерева, які пам’ятають митрополита Андрея Шептицького. Але разом з тим, тут з’явилися нові насадження, територію засіяли травою та проклали доріжки для прогулянок. Потрапити до садів може не кожен, адже це приватне місце, зайти відвідувачі можуть лише під час екскурсій.