1 0 ву2
Фото: Фейсбук
У Львові на вул. Тарнавського, де розташовано більше сорока будинків, які входять до переліку пам'яток архітектури і містобудування, екскурсоводи змушені водити туристів понівеченими тротуарами.

Про це у спільноті "Гаряча лінія міста Львова" повідомив Віктор А.

"Вулиця М. Тарнавського у Львові налічує більше сорока будинків, які входять до переліку пам'яток архітектури і містобудування. У відомих міських екскурсоводів є окремі програми, де вони збирають людей, що бажають побачити і почути історію вулиці. Під час котрих треба бути пильними і не весь час дивитись на історичну архітектуру, бо можна зламати ноги через понівечені тротуари і щільно припарковані на них автомобілі.
Мешканці ж вулиці можуть звісно і запам'ятати де є ями і перескокувати їх навіть із закритими очима", – йдеться у повідомленні.

Також автор допису зазначає, що з 1949 року, відколи на вулиці оселилася його родина, не було жодного капітального ремонту тротуарів на відрізку від початку вулиці до повороту на вул. Архіпенка.
"Автомобілі паркуються з обох сторін вулиці, як на частині для проходу пішоходів, так і на газоні. А зважаючи на дуже вузький тротуар, не залишається місця для проходу пішоходів. Деякі мешканці перших поверхів самостійно встановлюють "запобіжники" від парковки під своїми вікнами з підручних матеріалів: цемент, бетон, форму яким придають відрами.
Особливою "прикрасою" стали кустарні відводи дощової води прямо на тротуари та газони, при несанкціонованій перебудові конфігурації дощових труб. Під час дощу місцями утворюються водоспади, майже як у Карпатах. Таким чином тротуари на вулиці Тарнавського понівечені часом, автомобілями та недбалим ставленням деяких мешканців вулиці.
Прошу відремонтувати тротуари та встановити запобіжники парковки автомобілів з обох сторін вулиці (на відрізку від будинку номер 3 до будинку номер 34), щоб це надало змогу вільно пересуватися пішки вулицею та відновити естетичний вигляд газонів", – йдеться у дописі.

1 0 ву3

1 0 ву4

1 0 ву1