e3db649 dmix 32.png 655x0 q85 crop subsampling 2 width 655Прокуратура в Ольштині вирішила закрити справу проти дівчини, яку підозрювали в публічному приниженні громадянки України через її національність. Як пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на сайт відомства.

Документи про умовне припинення провадження проти дівчини вже направили до суду.

Йдеться про історію, яка трапилася в листопаді 2019 року. Тоді студентка Вармінсько-Мазурського університету медичного напрямку сама розмістила в інтернеті відео, де на камеру вона скаржилась на українку, яка зіпсувала їй поїздку, бо зайняла місце в потязі.

"Вчора українська кур*а, так звана є**на прибиральниця, зайняла моє місце в потязі, і взагалі, за***ла увесь, кур*а, відсік, щоб ніхто не міг сісти. Вона купила тільки одне місце, а я заплатила за два, щоб було місце для ніг, тому що я можу собі це дозволити… Досить того, що вона була товста, але ще в неї була велика валіза, і вона нічого не розуміла", - скаржилась дівчина на відео, яке набрало понад 58 тисяч переглядів в YouTube.

"Я мала б піти до кондуктора, але я добра до тварин. Тільки не до таких, тому наступного разу не буду. Є**ь тих українських сте*в, бо ненавиджу їх… Ця жінка - дурна прибиральниця, так що ієрархії треба дотримуватись", - сказала вона.

Після цього університет відсторонив студентку від навчання й повідомив про інцидент в прокуратуру. Там вивчали справу майже 9 місяців, після чого вирішили не притягувати винуватицю до кримінальної відповідальності.

У прокуратурі зазначили, що дівчина раніше не мала проблем з законом, крім того, дотримувалася умов, які вказують на те, що надалі вона буде законослухняною.

Припинити провадження збираються умовно з випробувальним періодом 2 роки. Також дівчину оштрафують на 2 тис злотих, які вона повинна сплатити до Фонду допомоги скривдженим та постпенітенціарної допомоги.