o 1cjljrhhj1og85cc1ts416mh1iu8vВеликі суми заборгованостей мають ОСББ. Відтак, у боржників можуть просто перестати вивозити сміття.

За словами Сергія Бабака, заступника міського голови Львова з питань безпеки міста, частина мешканців міста — як фізичні, так і юридичні особи — накопичили значну заборгованість перед перевізниками сміття. Сума боргу, без нарахування за липень, становила понад 18 млн грн. Як наслідок, невчасна оплата за вивезення ТПВ стає причиною неспроможності перевізників оплачувати полігонам за прийняте сміття і вивозити відходи зі Львова на захоронення. Про це інформують у Львівській міськраді.

"Боргують ЛКП/управлінські компанії, ОСББ/ЖБК, бюджетні установи, юридичні особи і ФОПи, приватний сектор, - коментує чиновник. - Тобто вони всі разом накопичили таку суму боргу. Адже якщо ми не розрахуємося за утилізоване сміття, то полігони перестануть приймати наші відходи на захоронення. Або ж перевізники змушені будуть піти на радикальні дії і, щоб не робити заручниками інших споживачів, які вчасно розраховуються, перестати вивозити сміття у боржників."

За інформацією від перевізників сміття, серед найбільших боржників є: «ОСББ Зелена, 69а», «ОСББ Радість, 10», УК «Новий Львів», ОСББ «Новий Львів», ОСББ «Квартал на Головацького», ЖБК-44, ОСББ «Васильченка, 14», ОСББ «Добробут-Львів», ОСББ «Порічкова, 15», ОСББ «Тичини, 21», ОСББ «Кравченко, 8», ЖБК-48, ОСББ «Соняшне». А також ТзОВ «Крейзі Таун», ТзОВ «Сцена № 3», ТОВ «Приватні австрійські інвестиції», ТзОВ «ЛДБК Житлоексплуатація», ТОВ «Львівпаб», ТОВ «ЛПГ», ТОВ «НТОН», ТзОВ «Управком» та ін.