photo5301071395658248110 1043x380У неділю вранці на 44-му році життя помер настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці у місті Перемишляни, протоієрей Михайло Щербань, повідомляє ЛМН.

“Дуже шкода, що протоієрей Михайло пішов від нас так рано. Він серйозно хворів і довго лікувався. Отець Михайло служив у Перемишлянах досить довго, парафіяни відгукувалися про нього завжди тільки добрим словом”, – розповідає  міський голова Перемишлян Олександр Зозуля.

В отця залишилась мати, молода дружина та двоє дітей.

“Ніхто не може сказати поганого слова про отця Михайла, бо він був чудовою людиною, добрим наставником, – згадує про отця парафіянка Ольга Брощук. – На його обличчі завжди була усмішка, навіть в останні дні свого життя, коли хвороба виснажила його тіло, він посміхався, але, дивлячись в його очі, не важко було помітити в них великий сум, який не можливо було заховати за усміхненим обличчям. Все своє життя отець Михайло випромінював світло, він жодного разу не пройшов повз не усміхнувшись і не запитавши: «Як справи?». Напевно, ніколи ніхто не чув його крику, не бачив його злим, бо він був дуже доброю і чуйною людиною”.

Отець Михайло народився у Перемишлянах. Закінчив Київську духовну семінарію та Київську духовну академію. Викладав уроки етики та християнської моралі у недільній школі. У 2004-му та 2006-му роках отримав Архієрейські благословенні грамоти. Сьогодні о 9.00 розпочався чин похорону.

“Нам, парафіянам церкви Різдва Пресвятої Богородиці, а також тим, хто просто знав отця Михайла, як людину, дуже бракуватиме його: його Божих наук, настанов, його порад, доброго слова і просто його щирої усмішки”, – каже Ольга.