118965347 319161862841872 8973092021899652198 nСтворення тимчасового консультативно-дорадчого органу Кабінету Міністрів з питань виконання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом на чолі з прем’єром Денисом Шмигалем позитивно вплине на євроінтеграційні процеси. Про це заявив голова Львівської обласної державної адміністрації, коментуючи відповідне рішення українського уряду.

«Незважаючи на закриття кордонів через пандемію COVІD-19, Україна продовжує впевнено крокувати до нашої стратегічної мети – вступ до ЄС та НАТО. Те, що це питання не тільки не знято з порядку денного, а й набуло ще більшої актуальності, свідчить створення консультативної урядової комісії з питань виконання Угоди про асоціацію з ЄС», – заявив Максим Козицький.

За його словами, той факт, що вперше в історії України особисто прем’єр-міністр очолюватиме цей координаційний орган, демонструє особливу увагу та високий рівень співпраці з європейським співтовариством.

«Важливим є й те, що ця комісія складатиметься як з членів Уряду, так і з представників Верховної Ради та Офісу Президента, що забезпечить їй ефективну підготовку та швидку реалізацію пропозицій щодо розвитку відносин України з ЄС», – додав голова ЛОДА.