118792423 652996358665866 3936061793521913266 nТри дні тому підприємець, громадський діяч, волонтер та керівник Благодійного фонду родини Веселого Андрій Веселий публічно повідомив про намір брати участь у виборах голови Дрогобицької ОТГ.

Ця новина викликала жваве обговорення серед дрогобиччан та мешканців Львівщини. Тож Андрій Веселий вирішив відповісти на найбільш поширені та гострі питання.

"Шановні друзі та опоненти!

Минуло лише три дні, як я публічно повідомив про намір брати участь у виборах голови Дрогобицької ОТГ. Ця новина викликала жваве обговорення на моїй сторінці та чимало питань. Щоб не повторюватися, відповів на всі тут і зараз. І на конструктивні, і на відверто провокативні.

Але, спершу, хочу щиро подякувати тим, хто підтримав мене. З кимось ми знайомі особисто багато років – ще зі школи, з кимось – по бізнесу, з кимось зустрічалися по роботі Благодійного фонду, а з кимось знайомі лише заочно, по Facebook. Та кожне Ваше добре слово, кожне побажання, і головне – довіра і віра, що разом ми зможемо змінити нашу громаду на краще, для мене – безцінні. Дякую!" - сказано у повідомленні.

Ось найбільш поширені та гострі питання:

Від якої політичної партії буду йти?

Чинним виборчим кодексом передбачене висування кандидатів на посаду голів ОТГ як від партій, так і шляхом самовисування. Я віддаю перевагу самовисуванню, адже посада голови громади – значною мірою не політична, а господарська. В будь-якому разі, я працюватиму в інтересах всієї громади, а не окремої політичної сили.

 Навіщо підприємцю йти в політику і звідки гроші?

Всі свої гроші, які витрачаю на себе, свою родину, благодійну допомогу, а тепер – і кампанію, я чесно заробив і сплачую з них податки. Мені нема чого соромитися і приховувати. Я справді раніше не займався політикою, не був у жодній партії і не брав участі у виборах. Але вважаю, що незаангажованість, самодостатність та управлінський досвід, які я маю завдяки підприємницькій діяльності, – це гарантія свободи від впливу будь-яких фінансових груп на посаді в перспективі.

Яким чином я буду втілювати озвучений план дій, зокрема, щодо відновлення промислового потенціалу Дрогобиччини?

По-перше, оприлюднений лише загальний план дій. По кожному з напрямків роботи буде представлена окрема програма. По-друге, треба визнати, що реанімувати заводи, які вже понад 25 років не працюють, – нереально, адже виробничі потужності застаріли та й самі підприємства змінили власників. Проте, можна спонукати нових власників більш відповідально і раціонально використовувати землі, будівлі. Щоб вони не стояли без діла, занедбані, а працювали на економіку регіону. Паралельно – залучати інвесторів, впроваджувати інноваційні технології, знаходити сучасні формати для організації виробництва і співпраці. Більш детально – трохи згодом.

Хто моя команда?

Моя команда, фактично, почала формуватися взимку, коли почав роботу Центр опору коронавірусу. До нас приходили різні люди – лікарі і вчителі, правозахисники й підприємці, військові та студенти. Хтось просив про допомогу, а хтось у важкі часи її пропонував і підставляв плече. З цих благородних, професійних, чесних людей я формую свою команду. З людей, яким довіряю і які повірили в мене. Всі вони – фахівці у своїх галузях, але водночас – небайдужі та активні жителі громади.

Команда – у процесі формування. Проте можу гарантувати, що поряд зі мною ви не побачите хабарників, корупціонерів та політичних «перевертнів».

Чи не скурвлюсь, як прийду до влади?

Дай Боже, ні. Бо з того, що я бачу і чую, люди дуже зневірені. З одного боку – всі розуміють, що розвиток можливий тільки за співпраці, з іншого – нема віри політикам, бо стільки брехали і обманювали.

Для мене похід в політику і посада голови ОТГ не є самоціллю. Я успішний у бізнесі, щасливий, слава Господу, в родині. Тепер прагну зробити свій внесок у розбудову і розвиток рідного краю. Політика – лише інструмент.
На завершення хочу звернутися до своїх опонентів та опоненток. Шановні, у мене до вас лише один меседж: залишаймося людьми. Бо вибори-виборами, а життя триватиме і після 25 жовтня.