119000984 2023665184433288 9022604479512624882 nУ Самборі чоловік із сокирою ніби-то поранив хлопчика, що катався на скейті. Про це у групі "Мій Самбір" повідомила місцева жителька Вікторія Павлійчук. Тим часом у коментарях під цим дописом користувачі Facebook відзначають: дітям просто немає де бавитися в цій частині районного центру на Львівщині і вони часто використовують дорогу для занять скейтбордингом.

Відтак, Вікторія пише: "Виявляється, що займатися улюбленим видом спорту, в даному випадку скейтбордінгом є смертельно небезпечно для дітей".

З її слів, "доказом стали події по вул.Заміській. Літня жінка та чоловік вкрай хамовито поводяться з дітьми-школярами. Матюки, погрози, скалічені руки дитини - ось лице "людяності" та набожносності диких мешканців".

119048954 2023665231099950 5147879659094963074 n"Апогеєм і просто за межею дозволеності стали події 6 вересня 2020р. на тій же вулиці. Герой- дикун з сокирою накинувся на дітей,погрожуючи розправою, забравши мобільний телефон, вимагаючи піти геть. І це при тому, що це не було на його  приватній власності, а на загальній дорозі. Де ж повинні займатися юні скейтери, якщо їх виганяють із прибудинкових територій та доріг загального користування?!", - сказано у дописі жінки.

"Форпост" слідкуватиме за цією ситуацією і згодом подамо детальні роз'яснення.

ОНОВЛЕНО: Як з'ясували кореспонденти Форпосту, хлопчик на скейті, про якого йшла мова у публікації, травмував руку за два дні до згаданих подій. Це підтвердив і батько дитини, і син звинувачуваного чоловіка Роман Морозов. Жодних "постраждалих від сокири" немає. 

"Як виявилось мені було невідомо про другу ситуацію, моя дитина зазнала травми в п'ятницю, а в неділю був інцидент з сокирою", - каже батько хлопчика, п.Володимир.

Окрім того, Роман Морозов розповів, що у неділю, 6 вересня, його батько вийшов із подвір'я, аби поговорити з дітьми, які регулярно граються на дорозі, наражаючи своє життя на небезпеку, та лише пригрозив порубати дерев'яну конструкцію, на якій вони стрибали, бо та бокувала дорогу.

"Діти влаштували покатеньки і заблокували половину проїжджої частини. Причому дітей було багато і одна дитина ледь не потрапила під колеса проїжджаючої машини. На зауваження і прохання цього чоловіка забратися з автодороги діти не реагували і з їх боку була хамська поведінка у бік старшої людини. Близько пів години просили піти з проїжджої частини. Цих хлопців виганяли вже і з інших місць протягом декількох днів. Тому, що рух там є доволі жвавий, нещодавно відремонтована дорога. І у місці, де вони гралися, автомобілі йдуть на підйом і є закритий поворот. І при цьому машини набирають пристойну швидкість. Їх просили піти - не реагували. Їх просили забрати дошку - не реагували. Було тільки хамство до старших. Людина просто вийшла з сокирою, пригрозивши порубати цю дерев'яну дошку на якій вони скакали. Сокира у повітря навіть не піднімалась", - розповідає Роман Морозов.