2020 09 07 114934 e1599488377147Мешканці міста Дубляни, сіл Гряда, Ситихів та Великий Дорошів на Жовківщині скаржаться на нестерпний сморід надворі. Припускають, що у річку Млинівку свиноферма у Гряді злила свої відходи. Люди звернулися до екологічної служби. Поки, кажуть, немає жодної реакції, повідомляє  ЛМН.

«На вулиці стояла така гарна погода, а ми змушені були сидіти в хаті при зачинених вікнах. Що це за знущання? Хтось хоче заробляти гроші, а інші мають від такого бездарного введення господарства страждати. І це вже не перший раз. Екологи тут безпорадні, поліція – теж. Та й місцева влада не дуже тим переймається. Що їм до нашого здоров’я?» – розповідає  мешканка Дублян Олеся.

Ігор Муравський, депутат Жовківської районної ради, який бореться з екологічними порушеннями, каже, що така проблема є не лише з річкою Млинівкою.

«Від такого страждають мешканці і Рави-Руської, і Жовкви, адже ніде немає нормального каналізування, очисних споруд. Про ситуацію з Млинівкою люди заговорили – зараз певні служби зреагують. Екологи візьмуть проби води, з’ясують причину. Тоді, якщо знайдуть порушника, випишуть штраф. Але він буде настільки мізерним, що порушник не зробить для себе жодного висновку. І такі ситуації будуть виникати знову та знову», – каже Ігор Муравський.