120324422 3296877523682232 4206992233259684696 oВчора, 25 вересня, відома мисткиня з Львівщини Наталія Поліщук отримала звання заслуженої художниці України. Відзнаку вручив очільник області Максим Козицький.

"Мав велику честь вручити почесну відзнаку трускавчанці Наталії Поліщук. Відповідно до Указу Президента Володимира Зеленського, вона отримала звання «Заслужений художник України».

Наталія – відома в Україні та закордоном мисткиня, художниця. Її роботи – неймовірні, навіюють відчуття спокою і затишку. Прикрашають відомі художні галереї, приватні колекції в усьому світі.

Неймовірно вдячний Наталії за її працю, за те, що несе у світ славу про українську культуру, наше образотворче мистецтво", - сказав голова ЛОДА.

Довідка: Наталія Юріївна Поліщук - українська художниця та поетеса, членкиня Національної Спілки Художників України.

Наталія Поліщук народилася 18 вересня 1983 року в місті Дрогобич Львівської області в родині художників Віри та Юрія Копчаків. Має сестру Оксану та брата Андрія, які також є художниками.

У 2003 році з відзнакою закінчила Самбірський педагогічний коледж за спеціальністю «Образотворче, декоративно-прикладне мистецтво та дизайн». Згодом закінчила факультет «Графіка» Української академії друкарства.

Була учасником 16 пленерів та понад 80 виставок та арт-проектів в Україні, Росії, Білорусі, Польщі, Словаччині, Угорщині, Хорватії, Італії, Словенії, Іспанії[4] та Австрії.

Тричі нагороджена Почесною грамотою Міністерства культури і туризму України за вагомий особистий внесок у створенні духовних цінностей та високу професійну майстерність.

Творчість Наталії Поліщук висвітлено в понад 60 вітчизняних і зарубіжних каталогах, журналах та газетах, а також телеканалами: «Інтер», «ТРТ», «Телеканал 12», «Культура», «Белтелерадіокомпанія», «Real Estate TV», МТРК «Мир», «28.pl» та ін.

Роботи зберігаються в державних та приватних збірках в Україні, Росії, Білорусі, Казахстані, Вірменії, Польщі, Словаччині, Угорщині, Хорватії, Італії, Словенії, Греції, Австрії, Канаді та США. Найбільшою колекцією робіт володіє галерея «Jan Siuta International Galeries» (Krakow, Poland / Miami, USA).

Проживає в м. Трускавець Львівської області.