1 5f6f38e8c452dУ суботу, 26 вересня, о 13:00 поблизу Львівського національного університету ім. Івана Франка зібралися учасниці ювілейного десятого жіночого велопараду. Цьогоріч головними кольорами велоколони стали червоний і чорний.

Як розповіла журналістці 032.ua співорганізаторка велопараду Данілова Марія, його метою стало популяризувати жіночий велоспорт. Вона наголосила, що жінки на "роверах" усе частіше з'являють на дорогах Львова та дотримуються правил дорожнього руху.

Участь у параді взяли близько 40 учасниці. Перед стартом усі мали можливість зробити безкоштовний аквагрим та пофотографуватися. Деякі велосипедистки одягнулися у тематичні костюми та прикрасили свої велосипеди кольоровими стрічками та квітами.8 5f6f3900bb58e

Колону жінок на велосипеді супроводжували дві автівки поліції та вправні велосипедисти, які дивилися за тим, щоб колона не відставала. Незважаючи на погодні умови, велопарад не перенесли, а настій у учасників залишався піднесеним.5 5f6f38f4dc91b

Велописедистки стартували о 14:00 та їхали за маршрутом: Університетська - Січових Стрільців - Свободи - Різні - Чорновола - Мазепи - Грінченка - Хмельникого - Липинського - Чоновола - Свободи - Ринок. Організаторами дійства стала Львівська асоціація велосипедистів. Детальніше про велопарад дивіться у відео.