4d3be56790f31ab29c2caaa53777ba4bd7c26805Родинам загиблих внаслідок катастрофи військового літака Ан-26 під Харковом виділять по 1,5 млн грн допомоги. Про це повідомив заступник Міністра оборони Ігор Старобінський під час позачергового засідання уряду, передає кореспондент УНН.

У зв’язку із загибеллю військовослужбовців..прийнято рішення про виплату одноразової грошової допомоги членам сімей загиблим військовослужбовців ЗСУ. Розмір виплат складає.. 1 млн 576 грн на кожного. Розмір виплат буде за рахунок фондів Міністерство оборони”, — розповів Старобінський.

Також прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Міністерству соціальної політики з’ясувати чи був застрахованим екіпаж.

Офіційно всього на борту літака літака Ан-26, що розбився у Харківській області, перебувало 27 осіб — члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба: 25 загинули на місці, один із курсантів помер сьогодні зранку від отриманих опіків. Ще одна людина наразі перебуває на лікуванні.

Наразі вже знайдені “чорні скриньки” літака.

У ДБР повідомили про чотири версії причин авіакатастрофи на Харківщині. Серед них: катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату; катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків екіпажем; неналежне виконання службових обов’язків особами, які були відповідальними за керування польотами; неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

Раніше попередню причину авіакатастрофи на Харківщині озвучив міністр оборони України Андрій Таран. За його словами, відбулася відмова датчика у лівому двигуні літака АН-26.

Повідомлялося, що на місці падіння військового літака на Харківщині працює комісія по розслідуванню причин катастрофи, а у СБУ повідомили деталі і хронологію авіакатастрофи.