іуеПартія «Європейська солідарність» висунула кандидатом у депутати до Львівської облради колишнього головного тюремника Львівської області Михайла Дзюдзя, якого у березні цього року детективи НАБУ затримали на хабарі.

Інформує zaxid.net.

Про висування Михайла Дзюдзя кандидатом у депутати до Львівської облради від «Європейської солідарності» свідчать списки, подані партією до ТВК. 63-річний Михайло Дзюдзь балотуватиметься до облради від округу №6 (Самбірський та Старосамбірський райони) і включений до загального виборчого списку під номером 22.

Партійна конференція «Європейської солідарності», яка затвердила місця у списку і поділила округи поміж кандидатами відбулась у Львові 17 вересня.

Прикметно, що під час цього заходу теперішній голова Львівської облради Олександр Ганущин, який лише у серпні вступив до «Європейської солідарності» і посів 10 місце у партійному списку, попросив підняти Дзюдзя вище у списку і навіть запропонував обмінятися з ним місцями.

ZAXID.NET отримав уривок відеозапису з партійної конференції, де виступає Олександр Ганущин.

«…людину, яка, я так сподіваюся, наступним голосуванням буде висунута в одному з виборчих округів, поміняли номером з людиною, з якою я пліч-о-пліч в обласній раді вже три скликання, яка, власне, представляє цю територію – це Михайло Семенович Дзюдзь. Якщо можна, щоб цей 10 номер був за представником горян, а мене, якщо можна, то поміняйте з тим номером, на який планували Михайла Семеновича. Це буде чесно по відношенню до нього, до гірських територій. […] Ми знаємось тривалий час, я думаю, що Михайла теж знають всі. Я би просив мене поміняти номером з Михайлом», – заявив Ганущин під час короткого виступу.

Але головуючий на засіданні партії нардеп і керівник обласного осередку «Європейської солідарності» Олег Синютка таку пропозицію свого колеги відкинув.

Відтак Михайло Дзюдзь залишився 22 номером у єдиному списку партії і балотуватиметься до ЛОР з округу №6 (Самбірський і Старосамбірський райони), а Олександр Ганущин залишився на 10 місці списку і спробує потрапити до ради від рідного для себе округу №2, який охоплює Золочівський і Бродівський райони.

Утім потрапити у нове скликання ЛОР для Михайла Дзюдзя тепер буде складніше, ніж для Олександра Ганущина. І не лише тому, що він залишився на 22 місці у партійному списку, але й тому, що Дзюдзь у списку свого округу є лише третім, а конкуренцію йому складають Михайло Гичка (директор Львівської обласної клінічної лікарні), Галина Павлечко (начальниця патронатної служби Старосамбірської райради), Михайло Фрей (депутат Самбірської райради) та ще кілька місцевих висуванців «Євросолідарності».

Нагадаємо, що 11 березня детективи НАБУ затримали Михайла Дзюдзя на хабарі у 1000 доларів. Після затримання міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що хабар Дзюдзь взяв у свій останній день на посаді начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Мін'юсту – напередодні йому повідомили про звільнення.

25 березня, суд обрав запобіжний захід Михайлові Дзюдзю – йому дозволили вийти під заставу у 630 тис. грн та зобов’язали носити електронний браслет. У вересні суд зняв арешт із майна Дзюдзя та зменшив суму застави до 42 тис. грн. Слідство у цій справі триває.

Під час судового засідання про готовність взяти Махайла Дзюдзя на поруки заявили нардеп від «Європейської солідарності» Андрій Лопушанський та Олександр Ганущин.