filestoragetemp 41У вівторок, 27 жовтня, суддя Голосіївського районного суду Києва звільнила з-під варти Ярослава Леваднюка, який є одним з підозрюваних у справі про зґвалтування та катування в поліцейському відділку в Кагарлику. Про це повідомив перший заступник голови комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Андрій Осадчук, пише ТСН.

За його словами, попри те, що експертиза встановила й інші факти катування, суддя вирішила, що немає підстав тримати експоліцейського під вартою.

"Попри обіцянки керівництва Нацполіції та МВС про справедливе покарання для "катів з Кагарлика", після сплину п'яти місяців вже двоє підозрюваних, які, зокрема, категорично заперечують свою провину, відпочивають дома. При тому, що коли затримували "катів", вони публічно погрожували потерпілій розправою", - каже Осадчук.

Нагадаємо, у місті Кагарлик Київської області 25 травня внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських місцевого відділення за підозрою у зґвалтуванні 25-річної дівчини.

У Державному бюро розслідувань розпочали розслідування та оголосили підозру 29-річному оперативнику Сергію Сулимі та 35-річному начальнику сектору кримінальної поліції відділення Миколі Кузіву.

26 травня обом поліцейським обрали запобіжний захід на два місяці у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

22 червня Апеляційний суд м. Києва розглянув апеляційні скарги адвокатів підозрюваних щодо зміни останнім запобіжного заходу і ухвалив рішення залишити колишніх копів під вартою.