wmFeyY63SJAH7r5ThR1CВ Україні запровадили карантин вихідного дня. Відповідне рішення ухвалили під час засідання Кабінету Міністрів у середу, 11 листопада.

 

Уряд підтримав ініціативу МОЗ щодо запровадження «карантину вихідного дня» з 14 до 30 листопада 2020 року”, – написав в Telegram- каналі прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Відповідно, МОЗ розробило зміни до постанови № 641, які передбачають запровадження в Україні так званого карантину вихідного дня.

Додаткові обмеження діятимуть з 14 листопада до кінця місяця, впродовж шести вихідних днів – 14, 15, 21, 22, 28 та 29 листопада.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що карантин вихідного дня буде діяти з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. На всій території України будуть запроваджені наступні обмеження:

  • забороняється робота закладів громадського харчування – барів, ресторанів, кафе тощо. Можлива буде торгівля навиніс;
  • забороняється робота торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності;
  • МОЗ пропонує у «червоних зонах» епідопасності дозволити працювати магазинам, але з 07:00 до 20:00, при цьому щоб кількість відвідувачів була 1 на 20 квадратних метрів.
  • не будуть працювати заклади культури, які проводять культурно-масові заходи
  • буде заборонена діяльність спортивних залів, фітнес-центрів і басейнів

Водночас свою діяльність будуть продовжувати заклади, які надають фінансові послуги, оператори поштового зв’язку, установи медичної та ветеринарної практик, автозаправки без зон харчування, підприємства, які надають послуги з технічного обслуговування те ремонту транспортних засобів.