IMG 6320Міський голова Львова Андрій Садовий прокоментував інформацію про можливе запровадження в Україні повного локдауну.

«Якщо буде прийнято рішення в країні, і воно буде акцептовано всіма, і це буде потрібно для порятунку життя, — то альтернативи не буде. Але це має бути продумане рішення, а не те, що ми мали, — локдаун вихідного дня, коли з того всі сміються. З одного боку ми повинні захищати бізнес, бо він наповнює бюджет. Ці кошти нам потрібні, щоб закуповувати кисневі концентратори, проводити кисень, вчити людей, платити зарплату медикам, бо держава обіцяє, а ці обіцянки ми чекаємо дуже довго. Податки і робота бізнесу — це сьогодні пріоритет», — зазначив Андрій Садовий.

Як зазначає мер Львова, сьогодні місто робить все можливе, аби створити в лікарнях додаткові ліжка та підвести до них точки з киснем. Завдяки спільній праці мерії, лікарів та благодійників у найбільшій міській лікарні на вул. Миколайчука загалом буде створено 350 нових ліжкомісць. Не так давно запрацювало відділення на 50 ліжок, сьогодні ж — ще 130 ліжок розмістили у приміщенні, де колись був актовий зал.

«Кошти, які були скеровані у ремонти, — це благодійна пожертва для міста. Бо по усіх державних процедурах ми б це робили 5 місяців. А потім би ще приходили контролюючі органи. А так — благодійники зробили, сюди вже можна завозити людей. Дай Бог, щоб ці ліжка були завжди пустими, щоб тут був резерв міста. Але коли цей резерв є, то ми себе спокійно почуваємо. Життя людини — понад усе», — зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.